Toneelvereniging 't Madeleintje uit Brugge

Logo van toneelvereniging 't Madeleintje

toneel om van te genieten

toneel om van te genieten

Drinkt God Duvel ? (2022)

een volkse komedie van Bruno Timp in een regie van Martine Derycke

Korte inhoud

Stel je voor: een parochiezaal eind jaren zeventig waar uitbaatster Stella samen met haar man Omer en hun dochter Bieke, een ongehuwde moeder, pintjes tapt voor iedereen die even de zorgen van het dagelijks leven wil vergeten. Maar de pastoor zwaait hier de plak. Hij zou er liever andere uitbaters in zien en heeft zelfs al kandidaat overnemers op het oog, de heer en mevrouw Richards.
Gelukkig krijgen Stella en Omer steun van enkele vaste klanten, o.a. Wim alias Willem de Zwijger. Verder zijn nog Frie en Jeanneke, die beiden in een vluchthuis verblijven, regelmatige bezoekers. Jeanneke is echter nog niet verlost van haar echtgenoot Flor, die haar geregeld komt lastigvallen in het parochiehuis. Soms loopt de situatie zodanig uit de hand dat politieagente Martine erbij geroepen wordt.
Op een dag komt er ‘hulp’ uit onverwachte hoek. Theo verschijnt in het café. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Het enige wat zeker is, is dat hij niet vies is van een Duvel. In al zijn zotte, zatte praat beweert Theo dat hij God is. Tussen al de hilarische, vijandige, romantische toestanden door, lijkt het alsof bovennatuurlijke krachten zich met het gebeuren bemoeien. Is deze zot gewoon zat? Zot? Of toch God?

Speelden mee

Stefaan Acke, Willy Baert, Kris Brughmans, Luc Deloose, Mark Deloose, Elyn Dumalin, Corry Ferdinande, Leen Hosten, Hendrik Mortier, Lies Persyn, Leen Ramon en Ann Vandewiele.

naar overzicht opvoeringen
naar startpagina

foto’s genomen door Lut Deduytsche