"Drinkt God Duvel ?"

een volkse komedie van Bruno Timp in een regie van Martine Derycke

Korte inhoud :
Stel je voor: een parochiezaal eind jaren zeventig waar uitbaatster Stella samen met haar man Omer en hun dochter Bieke, een ongehuwde moeder, pintjes tapt voor iedereen die even de zorgen van het dagelijks leven wil vergeten. Maar de pastoor zwaait hier de plak. Hij zou er liever andere uitbaters in zien en heeft zelfs al kandidaat overnemers op het oog, de heer en mevrouw Richards.

Gelukkig krijgen Stella en Omer steun van enkele vaste klanten, o.a. Wim alias Willem de Zwijger. Verder zijn nog Frie en Jeanneke, die beiden in een vluchthuis verblijven, regelmatige bezoekers. Jeanneke is echter nog niet verlost van haar echtgenoot Flor, die haar geregeld komt lastigvallen in het parochiehuis. Soms loopt de situatie zodanig uit de hand dat politieagente Martine erbij geroepen wordt.

Op een dag komt er ‘hulp’ uit onverwachte hoek. Theo verschijnt in het café. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Het enige wat zeker is, is dat hij niet vies is van een Duvel. In al zijn zotte, zatte praat beweert Theo dat hij God is. Tussen al de hilarische, vijandige, romantische toestanden door, lijkt het alsof bovennatuurlijke krachten zich met het gebeuren bemoeien. Is deze zot gewoon zat? Zot? Of toch God?

Spelen mee :
Stefaan Acke, Willy Baert, Kris Brughmans, Luc Deloose, Mark Deloose, Elyn Dumalin, Corry Ferdinande, Leen Hosten, Hendrik Mortier, Lies Persyn, Leen Ramon en Ann Vandewiele.

Speeldata zijn :
vrijdag 14 (volzet), zaterdag 15, woensdag 19, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober om 20.00 uur
zondag 16 oktober om 14.30 uur
(tijdens alle voorstellingen wordt voorzien in een hulpmiddel slechthorenden).

LOCATIE van opvoering:
Gemeenschapshuis (naast de kerk)
Moerkerkse Steenweg 190
8310 Brugge (Sint-Kruis)
Bekijk  de wegbeschrijving via Google Maps

Bekijk een film

Kaarten kan je reserveren via website en telefoon en e-mail. Indien u met een rolstoel komt, kan u dat aangeven bij de reservatie en we houden er dan rekening mee.

download de flyer
download de affiche